Tárkonyos pulykaragu leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett pulykamell
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 20 dkg kockára vágott burgonya
  • 1 liter húsleves
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tojássárgája/kukoricakeményítő
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • tárkony
  • rizsliszt
  • bors

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt és lassú tűzön 20 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is. Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.

Hasonló receptek

Póréhagymás zöldségleves

Leves, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtökös bableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: