Gombafejek juhtúróval töltve

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 500 g közepes nagyságú gombafej
  • 300 g juhtúró
  • 20 g vaj
  • 40 g trappista sajt
  • 5 cl citromlé
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.

Hasonló receptek

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Angolzeller csőben

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: