Pasta carbonara
Hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
- 20 dkg sajt (trappista
- edami vagy parmezán)
- 3-4 dl főzőtejszín
- 3-4 tojás sárgája
- 20 dkg bacon
- 20 dkg sonka
- bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Hasonló receptek
Rakott zöldbab:
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Bugaci sápatag
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes