Sós perec
Hozzávalók:
- 18 dkg győri liszt
- 25 dkg rizsliszt
- 7 dkg galuska liszt
- 1 tejföl
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tej
- 1,5 dkg szakakáli
- 25 dkg margarin
- 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
- szezám mag
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.
Hasonló receptek
Zabpelyhes burgonyás kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz lepény
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes