Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt vagy más gluténmentes lisztkeverék
- reszelt sajt a szóráshoz (fele trappista
- fele füstölt karaván)
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 30 g élesztő
- 2 tojás
- 50 ml tej
- só
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Brokkolis-márványsajtos torta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes
Francia sajtostekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Pizzás csiga (tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes