Scsí friss káposztával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
- gluténmentes ételízesítő
- 1/2 fej édeskáposzta
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 közepes burgonya
- sűrített paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom leve
- babérlevél
- majonéz
- tejföl
- bors
- só
Elkészítés:
A húst 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a karikákra vagy pálcikákra vágott zöldséget (a nagyságuktól függ) és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután meghintjük egy kávéskanálnyi pirospaprikával vagy hozzákeverünk 2 teáskanál paradicsompürét és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, az ételízesítőt, s 10 perc múlva a csíkokra vágott káposztát. Még 10 percig lassú tűzön főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, a fél citrom levét, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor 1-1 teáskanál tejfölt és majonézt teszünk a tányérunkba.
Hasonló receptek
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csalánkrém leves
Leves, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes