Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg zabpehely 3 tojás
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg margarin
- 1 dl 12%-os tejföl
- reszelt citrom héja
- folyékony édesítőszer
Elkészítés:
1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.
Hasonló receptek
Fűszeres vaddisznó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes