Ricottával töltött cukkini

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 30 dkg friss spenót
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg főtt sonka
  • 10 dkg főtt (sertés
  • borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
  • 25 dkg ricotta sajt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben 25 percig sütjük.

Hasonló receptek

Rakott kenyér

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirke

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkinifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: