Csirkevacsora

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirke
  • 4 csirkemáj
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
  • 8 szelet kenyér
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • ? teáskanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • olasz saláta-fűszerkeverék
  • 2 teáskanál citromlé
  • majoránna
  • kakukkfű

Elkészítés:

Darabolja fel a csirkét, sós vízben főzze meg, csontozza ki, vágja apró darabokra, végül hűtse le. Főzze meg a májakat is, de azokat hagyja egészben. A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágja. Melegítse elő a sütőt 250 °C-ra, ha gázsütője van, állítsa az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsa világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntse fel a tejszínnel, majd morzsolja hozzá a leveskockát. Főzze masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével. Kenje meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezze sütőlapra vagy lapos tepsibe. Ízlésesen helyezze rá a paprikakarikákat és a csirkehúst. Egyenletesen ossza el rajta a mártást, majd süsse öt percig. Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süsse át, aztán helyezze azokat a kész szendvicsek tetejére. Szórja meg petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Tőkehal rizzsel

Húsétel, Közepes

Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Finom fűszeres máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

fincsibe

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: