őszibarackos csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 8 szegfüszeg
- rostos narancs és citromlé
- 1 pohárka konyak
- kevés margarin
- 1 nagy őszibarackkonzerv
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk és mindegyik darabba beleszúrunk 1-1 szegfűszeget. A húsdarabokat vajon forgatva pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancs- és citromlé keverékével, hogy a húst épp ellepje. Lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk az őszibarackbefőttet levével együtt, valamint a pohár konyakot. Erős tűzön még pár percig sütögetjük, hogy a leve mártássűrűségűre álljon össze. Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Rostban dús tál
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pasta carbonara
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes