Tarka burgonyatál
Hozzávalók:
- 60 dkg apró burgonya
- 2-2 piros és sárga húsú (kaliforniai) paprika
- 1 csomó újhagyma
- 2 pár debreceni vagy 3 pár virsli
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 csokor rozmaring
- só
- rózsapaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük. A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
Hasonló receptek
Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött paprika
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes