Tarka burgonyatál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg apró burgonya
  • 2-2 piros és sárga húsú (kaliforniai) paprika
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 pár debreceni vagy 3 pár virsli
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 csokor rozmaring
  • rózsapaprika

Elkészítés:

A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük. A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

Hasonló receptek

Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött paprika

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: