Borban pácolt máj roston sütve

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt majoránna.

Elkészítés:

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az Elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát adunk hozzá.

Hasonló receptek

Borzas csirkemell 2

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély

Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Baconba göngyölt csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: