Angolna nyárson sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg tisztított angolna
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 4 húsos zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítés:
Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük.
Hasonló receptek
Finom fűszeres máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Roston sütött hal
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Berlini máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes