Máj és alma

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt sertésmáj
  • 1 alma
  • 1 fél fej hagyma
  • őrölt bors
  • őrölt majoránna
  • kakukkfű
  • citromlé
  • ketchup
  • olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát kevés olívaolajon serpenyőben megpirítom, majd a kockákra darabolt almát és feldarabolt főtt májat ráöntöm a hagymára. Kevés ketchupot engedek rá (kb. 2 evőkanál), ízlés szerint majoránna, kakukkfű, bors és citromlé rá. Kakukkfűből és ketchupból elég kevés, hogy ne az dominálja az ízvilágát az ételnek. Citromlét azért tettem hozzá, hogy a savanykás íz kicsit kompenzálja az alma édes ízét. Szerintem nagyon érdekes és fincsi ez az ízkombináció (kicsit magyaros-kicsit amerikai- mégis a távol-keleti kajákra emlékeztet)

Hasonló receptek

Töltött cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Kukoricás rakott cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Citrusba töltött vegyes rizs

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: