Húsos zöldbab

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab konzerv
  • 3 szelt pulykamell
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 3 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbabot kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat. Alul a zöldbab fele, erre kerülnek a paradicsompürével bekent hússzeletek. Zúzott vagy aprított fokhagymát szórunk rá, végül rárakjuk a zöldbab másik felét is. Sütőben sütjük 20 percig, majd a tetejére ütjük a tojásokat, úgy hogy a sárgája egybe maradjon és visszatesszük a sütőbe.

Hasonló receptek

Tavaszi cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott zöldbab:

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hagymás sertésmáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: