Serpenyőben sült vörösboros csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 12 csirkecomb
  • 40 dkg (fagyasztott) vajbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl vörösbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a csirkecombokat, a finomra vágott hagymát, meg a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott olajbogyót, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és 30 percig kislángon, néha megkeverve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, átmelegítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Serpenyős csirkemáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyors sonkás makaróni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsos kukoricapuffancs

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: