Ananászos májragu
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 1 friss ananász vagy 2 doboz konzerv
- 2 narancs
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- csipet morzsolt majoránna
- 3 dkg vaj.
Elkészítés:
Az ételt frissen készítjük, azonnal fogyasztjuk. A narancsot és az ananászt meghámozzuk, felkockázzuk (a konzervananászt leszűrjük). A májat ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk, előhevített vajon pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt narancsot, ananászt. Meghintjük kevés morzsolt majoránnával, a reszelt gyömbérrel. Kevés narancs- vagy ananászlevet aláöntve rövid ideig forraljuk. Töltött articsókával köríthetjük.
Hasonló receptek
Mézes csirkemell kapros túróval töltve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Savanyú máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Firenzei halfilé
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény