Savanyú máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 kg hagyma
  • zsír
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

A húst felkockázzuk és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel ízesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, meghintjük pirospaprikával és csak annyi ideig főzzük, hogy a máj megpuhuljon. Ha kész, ráöntjük a hagymás levet, összeforraljuk és csak tálaláskor sózzuk, mert a máj egyébként megkeményedik. Köretnek kenyeret eszünk hozzá.

Hasonló receptek

Vadrizses-gyümölcsös csirke

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínes csirke

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mézes csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: