Spenótos húsgombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 25 dkg friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál fenyőmag (el is maradhat
- mert az ára elég borsos)
- só
- bors
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a szárát lecsipkedjük, a leveleit szitán lecsöpögtetjük. A hagymát egy serpenyőben, felmelegített vajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított spenótleveleket és zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon pároljuk, amíg a spenót összeesik. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fenyőmagot, végül a spenótot, ízlés szerint utóízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kis gombócokat formálunk és előhevített olajban kisütjük. Burgonyapürével kínáljuk.
Hasonló receptek
Rostonsült rák zöldségekkel
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Pirított máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes