Sajtos hajdinarizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dl zöldségleves (leveskockából)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenót főzelék

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kalapos karfiol

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: