Sajttal töltött avokádó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 mogyoróhagyma
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 4 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 citrom (leve)
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • 2 avokádó
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • petrezselyem
  • 1 citrom

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, a mogyorót durvára daráljuk. Az avokádókat kettévágjuk és kimagozzuk. Vágott felükkel fölfelé, olajjal kikent tepsibe tesszük és citromlével meglocsoljuk. A hagymát a mogyoróval, a sajttal, a petrezselyemmel, a borral, a maradék citromlével, a citromhéjjal összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel az avokádókat megtöltjük, majd forró sütőben készre sütjük. Citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Sonkával töltött gomba

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás főtt tészta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott cukkini vagy pattiszon

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: