Diós zöldbabsaláta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 kis fej lollo rosso saláta
  • 6 dkg dió
  • 1-1 evőkanál mustár
  • balzsamecet és borecet
  • 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
  • 5 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.

Hasonló receptek

Rakott padlizsán

Vegetáriánus, Közepes

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Alufóliás sárgarépa

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn

Spenóttorta

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: