Dinnyés zöldparadicsom-leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 szál angol zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 50 dkg zöldparadicsom
  • 2 egykilós sárgadinnye (zöld)
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • pár csepp tabasco szósz
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével és 2, 5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Marhahúsleves májgombóccal

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Indiai Leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Nyári paprikaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: