Hideg egreskrémleves kiwivel
Hozzávalók:
- 500 g egres
- 200 g=2 kiwi
- 2 evőkanál főzős
- vanília ízű pudingpor
- só
- citromhéj
- vaniliarúd ízlés szerint
- dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás vagy trópusi nutridrink (100 ml=150 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott egrest vízzel, citromhéjjal, kevés sóval és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem esnek. A kiwit a főzés utolsó perceiben tesszük az egreshez. A megfőtt gyümölcsöket összeturmixoljuk és átszűrjük. Vaníliás pudingporral sűrítjük, majd készre forraljuk. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a NUTRIDINKET. Citromkarikával díszítjük.
Hasonló receptek
Burgonyaleves (sószegény)
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes
Selymes gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombakrém leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség