Rizssaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 25 dkg zöldborsó (1 kis üveg konzerv zöldborsó)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 keménytojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag kapor vagy petrezselyemzöld
  • kevés borecet (1 evőkanál)
  • bors

Elkészítés:

A zöldborsót és a jól megmosott rizst 1 evőkanál olajjal összekeverjük és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi kevés sóval puhára pároljuk. Megöntözzük borecettel és ha kihűlt belekeverjük a csíkokra vágott paprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot és főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot és a maradék (2 e. k.) olajat. Jól behűtve tálaljuk!

Hasonló receptek

Horiatiki / Görög saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák

Sangriás gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diétás burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: