Diétás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 75 dkg újburgonya
- 1 csokor friss kapor
- 4 dl kefir
- 5 dkg juhtúró
- kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer)
- ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Hasonló receptek
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés Caesar saláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes