Puncs szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 7 db egész tojás
  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg fruktóz
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • 3 csomag Dr.Oetker diétás puncs pudingpor
  • 1 csomag Dr.Oetker diétás vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg Delma light margarin

Elkészítés:

A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.

Hasonló receptek

Diabetikus beigli diós töltelékkel

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Barackos papucs

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: