Majonézes riszsaláta
Hozzávalók:
- 2 csomag gyorsrizs
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 csomag mazsola
- 1 kis csokor kapor
- diónyi reszelt vöröshagyma
- 2 dl 12%-os tejföl
- 2 dl kefir
- 1 tubus majonéz
- 1 evőkanál mustár
- kevés citromlé
- fehérbors
- só
- pici cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.
Hasonló receptek
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos-sonkás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes