Majonézes riszsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 csomag gyorsrizs
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 csomag mazsola
  • 1 kis csokor kapor
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • 2 dl 12%-os tejföl
  • 2 dl kefir
  • 1 tubus majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés citromlé
  • fehérbors
  • pici cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:

A rizst a dobozon előírt ideig főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a mártást- a majonézt, a tejfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vöröshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihűlt a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már előre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekeverjük. Hidegen tálaljuk. Kitűnő hideg sültek mellé.

Hasonló receptek

Joghurtos cikóriasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyesaláta juhsajttal

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos-sonkás rizssaláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: