Céklaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 2 csipet petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál tejszín
  • 6 dl zöldség alaplé

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához. Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldség alaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez.Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.

Hasonló receptek

Fűszeres krémleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Petrezselyemleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Selymes gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: