Halászlé

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány hal (ponty vagy keszeg)
  • fej
  • farok
  • uszony
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1evőkanál félédes pirospaprika
  • 1 evőkanál csípős pirospaprika
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hal fej és farok részét az apróra vágott vöröshagymával,fokhagymát, félédes és csípős fűszerpaprikák felét és fél liter vízzel feltesszük főni. Közben a halszeleteket megsózzuk és állni hagyjuk. Amikor a hal megfőtt, kb. 2-2,5 óra, leszűrjük, hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikákat és 3 dl vízzel felforraljuk. Ekkor beletesszük a halszeleteket ízlés szerint sót és lassú tűzön kb.10 perc alatt összefőzzük. Adagonként: Energia: 260 kcal, szénhidrát 3g

Hasonló receptek

Tejszínes almaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Újházy-tyúkleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hideg leves kétféle dinnyéből

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: