Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány tehéntúró
- 2 db tojás
- 6 evőkanál búzadara
- kiskanál só
- 1 evőkanál édesítő
- 2 dl tejföl (1,5%-os)
- zsemlemorzsa
- kanál margarin a zsemlemorzsa pirításához
Elkészítés:
A túrót villával alaposan szétnyomkodjuk, összekeverjük a tojással, ízlés szerint édesítőszerrel, majd a búzadarát. A tojások fehérjét habbá verjük és a masszához adjuk. A tésztát pihentetjük egy órán át. Addig elkészítjük a morzsát. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat és rátesszük a morzsát. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Fazékba vizet forralunk. A túrós masszából kis golyókat formálunk és a forró vízben kifőzzük, meghempergetjük a zsemlemorzsában. Fahéjjal esetleg tejfölt is tehetünk rá. Ízletes könnyű ebéd. Adagonként Energia: 540kcal szénhidrát: 40g
Hasonló receptek
Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Epertorta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes