Sajtfondü

Ételtípus: Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
  • 3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • ízlés szerint só és törött fekete bors
  • 2 cl cseresznyepálinka
  • 1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítő

Elkészítés:

Vastag fenekű, magasabb falú serpenyő belső oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tűzről levéve áttesszük egy elektromos melegítőlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erősen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el. Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.

Hasonló receptek

Hajdina cipócska

, Könnyű

Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hortobágyi húsos palacsinta

, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Epres müzli

, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: