Májgombócleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 zsemle
- 2 tojás
- 1 csomó leveszöldség
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 1 l víz
- tej
- só
- bors
- vegeta
- pirospaprika
- majoránna.
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb. 10-15 perccel, mielőtt készre főtt.
Hasonló receptek
Cukkinikrémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Fokhagymás csirkeleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes