Borkrémes mazsolás sült tészta

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag gyermelyi négytojásos fodros nagykocka
  • 6 tojás
  • 5 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 l tej
  • 2 citrom
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • öntethez: 2 dl édes fehérbor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 3 tojásfehérje

Elkészítés:

A tejet pici sóval feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük a tésztát és megfőzzük benne. Gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, levesszük és lefedjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, majd beletesszük a tejfölt, a borban áztatott mazsolát levével, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót és elkeverjük. Hozzáadjuk a főtt tésztát és azt is lazán belekeverjük, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk. Kivajazott morzsázott tepsibe tesszük és 180 °C-os előmelegített sütőben, sütjük 30-40 percet. Amikor elkészült, 5 percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Mellé boros öntetet adhatunk: Feltesszük forrni a tejet. Amikor forr, beletesszük a cukrot és a borral kikevert krémbort. Felfőzzük egyszer és levesszük. Míg forró belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot és forrón tesszük a tészta mellé.

Hasonló receptek

Spenótos lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Olasz lepény

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Csodasajtos

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: