Aranykrumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 4 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felét kockára, másik felét karikára vágjuk. A burgonyát és a sárgarépát sós vízben külön-külön megfőzzük. Lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymakockákat. Hozzáadjuk a burgonyát és a répát. Sóval, borssal ízesítjük. Lisztbe forgatjuk a hagymakarikákat és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A répás burgonyából (fagylaltadagoló) kanállal a tányérra halmokat rakunk és meghintjük a sült hagymával.
Hasonló receptek
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fóliában sült zöldségek
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos rizottó
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes