Spárgás pulykamell

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 50 dkg tisztított spárga
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 5 dl víz
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 2 kiskanál liszt
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • vaj és olaj

Elkészítés:

A pulykamellet csíkokra vágjuk, a spárgát feldaraboljuk. Egy magasabb falú serpenyőben olajat és vajat hevítünk vegyesen. Rádobjuk a húst és erős tűzön pirítjuk. Amikor már kicsit megpirult, rászórjuk a spárgát is, kicsit megsózzuk és fedő alatt, egy kis ideig együtt pároljuk a hússal. Ezután rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöld felét és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Közben simára keverjük a tejszínt a liszttel és ezzel sűrítjük be a ?ragut. A végén még sóval, borssal utánaízesítjük, megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Köretnek rizst tálalunk hozzá.

Hasonló receptek

Lecsó

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Fetás krumplisült

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött szafaládé

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: