Pulykamáj narancsos rizzsel
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamáj
- 20 dkg rizs
- só
- 1,5 víz
- liszt
- vöröshagyma
- vágott mandula
- 1,5 dl tejszín
- 2 narancs
- 1,5 dl szárnyas húsleves
- 5 g őrölt fehér bors
- 50 g citrom
- csipet currypor
- vaj.
Elkészítés:
A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárgatökös pulykaragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes