Diabetikus citromtorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg glukonon
  • fél csomag sütőpor
  • töltelék: 40 dkg vaj
  • 20 dkg glukonon
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • díszítés: 2 citrom
  • 1 csomag tortazselé
  • diabetikus csokoládéreszelék.

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.

Hasonló receptek

Szilvás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Banános csokis muffin

Desszert, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: