Királyi csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
- 2 evőkanál margarin
- 1 púpozott evőkanál graham-liszt
- 1/2 dl víz
- 1 kiskanál grill fűszerkeverék
- só
- őrölt fehér bors
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet 1 cm széles csíkokra vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd a felmelegített margarinban minden oldalát jól átsütjük. Ezután kis vizet aláöntve, fedő alatt elkezdjük puhára párolni, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és befejezzük a műveletet. A kimagvazott paprikát félbevágjuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, a tejföllel, 1/2 dl vízzel és a paprikával, majd együtt a gombás hús közé keverjük. Kevergetve 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel meghintjük.
Hasonló receptek
Lecsós marhaszelet
Húsétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Sajtos-húsos párnácskák
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis pulyka
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák