Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Hozzávalók:
- A gombóchoz: 250 g Bakony zsírszegény túró
- kapor
- 1 tojás
- édesítőszer
- 2-3 kanál zsírmentes szójaliszt#Az öntethez: 1 pohár kefir
- édesítőszer#A díszítéshez: apróra vágott pörkölt dió
Elkészítés:
Túrót kikeverem a kaporral, édesítőszerrel, a tojássárgájával és a szójaliszttel, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 30-35 percre fagyasztóba teszem a masszát, hogy jó hideg legyen, de nem jeges. Majd vizes kézzel gombócokat formázok és forrásba lévő vízbe dobom. Ha feljöttek a felszínre, még kb. 2-4 percig főzőm. Édesítőszeres kefíres öntettel leöntve, pörkölt dióval megszórva tálalom.
Hasonló receptek
Töltött burgonya májjal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Csirkemáj tejben párolva
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes