Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A gombóchoz: 250 g Bakony zsírszegény túró
  • kapor
  • 1 tojás
  • édesítőszer
  • 2-3 kanál zsírmentes szójaliszt#Az öntethez: 1 pohár kefir
  • édesítőszer#A díszítéshez: apróra vágott pörkölt dió

Elkészítés:

Túrót kikeverem a kaporral, édesítőszerrel, a tojássárgájával és a szójaliszttel, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 30-35 percre fagyasztóba teszem a masszát, hogy jó hideg legyen, de nem jeges. Majd vizes kézzel gombócokat formázok és forrásba lévő vízbe dobom. Ha feljöttek a felszínre, még kb. 2-4 percig főzőm. Édesítőszeres kefíres öntettel leöntve, pörkölt dióval megszórva tálalom.

Hasonló receptek

Töltött burgonya májjal

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zabpelyhes töltött karalábé

Egytálétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Csirkemáj tejben párolva

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: