Finomfőzelék
Hozzávalók:
- 25 dkg kockára vágott sárgarépa
- 25 dkg zöldborsó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- pirospaprika
- liszt
- cukor
- citromlé
Elkészítés:
A sárgarépát a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára párolom, ezután beleteszem a zöldborsót és 2-3 percig tovább párolom. Ezután felengedem egy liter vízzel, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl tejszínnel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Citromlével, finomra vágott kaporlevéllel ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.
Hasonló receptek
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes