Finomfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg kockára vágott sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • pirospaprika
  • liszt
  • cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A sárgarépát a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára párolom, ezután beleteszem a zöldborsót és 2-3 percig tovább párolom. Ezután felengedem egy liter vízzel, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl tejszínnel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Citromlével, finomra vágott kaporlevéllel ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.

Hasonló receptek

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott karfiol

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldborsós sertéskaraj

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: