Szederleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szeder
- 8 szem szegfűszeg
- 2 db egész fahéj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej vagy tejszín
- édesítőszer
- citromhéj
- citromlé
Elkészítés:
A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis karfiolleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancsos répakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes