Aranygalusaka

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 kanál cukor
  • kb. 3 dl tej vagy víz
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.

Hasonló receptek

Graham keksz

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Burgonyás pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes

Sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: