Graham keksz
Hozzávalók:
- 32 dkg teljes kiörlésű liszt
- 7 dkg kukoricaliszt
- fél teáskanál só
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A kétféle lisztet a sóval, cukorral elkeverjük. Belemorzsoljuk a vajat és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, 30 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rádlival lapokra vágjuk. Zsírozott tepsiben sütjük. Forró sütőben 6-7 perc alatt kész.
Hasonló receptek
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Aszalt szilvás zabpehelycsók
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sajtos-zöldséges tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes