Ananászos-túrós süti

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • piskóta: 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • tepsi kikenéséhez vaj
  • liszt
  • krém: 1 csomag tehéntúró
  • 3 dl tejszín
  • 1 habfixáló
  • 1 konzerv ananász
  • 1 citrom héjja
  • 1 natúr joghurt
  • 1/2 csomag étkezési zselatin
  • porcukor

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a tejszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük. A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!!!!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.

Hasonló receptek

Bögrés mákos

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozart-golyó

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Almakarikák sörtésztában

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: