Kínai tojásos kukoricaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
  • 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
  • 1 körömnyi gyömbér
  • 1 csipet zellersó
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
  • 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
  • 2 egész tojás
  • petrezselyem

Elkészítés:

Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a ?habarást: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!

Hasonló receptek

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Saláta leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Dunai halászlé

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: