Pórés-zelleres csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 darabka zellergumó
- fél póréhagyma
- 10 dkg lúdgége tészta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kettévágott csirkecombokat tegyük fazékba, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd vegyük kislángra. Szedjük le a habját, majd tegyük bele a karikákra vágott répákat és a felkockázott zellert. Sózzuk, borsozzuk meg és lassan, gyöngyözve főzzük félkészre. Adjuk hozzá a fél centis szeletekre vágott pórét, a tésztát, a kockákra darabolt paprikát, paradicsomot és a petrezselymet. Lassan gyöngyözve főzzük tovább. Amikor elkészült, forrón szedjük tányérokba és szórjuk meg petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Paradicsomos daraleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kínai tojásos kukoricaleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes