Köményes sósrúd

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 120 g margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csapott teáskanál só
  • 2 csapott teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
  • 100 cm3 tej vagy víz
  • 1 db tojás
  • megkenni a tészta tetejét
  • köménymag
  • megszórni a tészta tetejét.

Elkészítés:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint és beleszórjuk a sütőport, sót, és az őrölt köményt. Ehhez adjuk, a tejfölt és a tejet, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztából cipót formálunk, melyeket 10-20 percig pihentetünk. A nyújtást követően felvágjuk, a tészta tetejét a kikevert teljes tojással megkenjük és megszórjuk egész köménymaggal. 180-220°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Zabkorpás muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos keksz

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: