Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tönkölybúzaliszt
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, törjük össze és hűtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemű tésztává és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fűszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra és díszítsük a bazsalikomlevéllel.

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldségpaella

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: