Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 4 személyre: 25 dkg gyümölcs ízlés szerint
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 15 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál méz
- 2 zacskó habfixáló
- 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem és jól lehűtöm.
Hasonló receptek
Juhtúrós pogácsa
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Amerikai almás lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Meggyes piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes